Mitä energiahoito on?

Energiahoito kuuluu täydentäviin hoitomuotoihin, jossa keskitytään hoitamaan kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Energiahoito on tasapainottavaa hoitoa jossa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena: fyysistä kehoa, tunnekehoa, energiakehoa- sinun tarpeidesi mukaan. Hoito on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä.

Energiahoito perustuu ajatukseen siitä, että kaikkialla on energiaa ja kaikki koostuu pohjimmiltaan energiasta. Kaikkialla, ympärillämme ja meissä itsessämme virtaa elämänvoima. Kun kuljemme omaa tietämme vastustelematta sen luontaista kulkua, elämänvoimamme on runsasta ja virtaavaa. Me tarvitsemme energiaa kaikkiin kehon ja mielen toimintoihin. Hyvinvoivassa kehossa energia virtaa vapaasti. Välillä kehoon kuitenkin syntyy energiatukoksia esimerkiksi pitkäaikaisen stressin aiheuttamana, jolloin energia ei pääse virtaamaan toivotulla tavalla. Moni meistä uupuu liian kiireisessä työelämässä eikä vapaa-aikakaan aina tuo sellaista lepoa niin kuin sen pitäisi. Stressi heikentää energian kiertoa, ja siitä voi seurata monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Tämä voi ilmetä esimerkiksi erilaisina kiputiloina kehossa.

Energiahoidon avulla pystytään edesauttamaan kokonaisvaltaista paranemista. Sen avulla sekä keho että mieli saavat uutta energiaa ja sen avulla on mahdollista avata energiatukkeumia. Pikkuhiljaa alamme tiedostaa omia, voimia kuluttavia toimintatapojamme. Energiahoito voi siis olla vastaus tarpeisiisi, jos sinulla on esimerkiksi fyysisiä vaivoja, tarvitset apua tunnepuolen kiemuroihin tai kaipaat rauhoittumista ja energiaa arjessa jaksamiseen. Hoitoon voi tulla myös, vaikket tarvitsisi apua mihinkään tiettyyn vaivaan tai tilanteeseen.

USA:ssa energiahoidot ovat käytössä laajasti esimerkiksi sairaaloissa. Niitä käytetään ennen ja jälkeen operaatioita ja ne koetaan hyvänä hoitoapuna esimerkiksi kivun lievitykseen, stressiin ja leikkauksista toipumiseen. Energiahoitoja käytetään myös syöpähoitojen sivuoireiden lievitykseen. Amerikan sairaalasäätiön American Hospital Associationin mukaan noin 60 prosenttia amerikkalaisista sairaaloista tarjoaa energiahoitoa osana sairaalapalveluita. Englannissa energiahoidot ovat laajasti käytössä sairaaloissa. 

MITÄ HOIDOSSA TAPAHTUU?

Energiahoitaja välittää käsistään energian hoidettavaan. Hoidon aikana tapahtuu vain se, mitä siinä hetkessä tarvitset ja mihin olet valmis. Jokainen hoitokerta on erilainen, voi tuntua eri kerroilla erilaiselta sekä vaikuttaa eri tavoin. Etukäteen ei voi tietää mitä hoidossa tapahtuu ja millainen siitä tulee.

Hoidon aikana voi tulla erilaisia tuntemuksia ja pintaan saattaa nousta erilaisia tunteita. Ne menevät ohi eikä niitä tarvitse säikähtää. On myös täysin normaalia ja asiaankuuluvaa, ettet tunne hoidon aikana mitään erikoista tai erityistä. Aistimukset ja kokemukset energiahoidosta ovat hyvin yksilöllisiä. Kanavoitava energia on hyvin sähköistä, joten se voi tuntua kehossa nykimisenä tai sätkähtelynä. Energiahoidon aikana voit aistia myös kihelmöintiä, lämpöä, kuvia, värejä tai tunneaaltoja. Aistimukset kertovat henkilön herkkyydestä aistia energioita, muttei vaikuta energiahoidon lopputulokseen.

Hoito on hyvin rentouttavaa, saatat nukahtaa sen aikana. Hoito tehoaa vaikka nukahtaisit. Hoito tapahtuu kevyesti vaatteiden päältä koskemalla (jos annat siihen luvan) sekä ilman kosketusta.

Hoito auttaa, vaikket uskoisi siihen. Hoidosta saat aina sen, mitä eniten siinä hetkessä tarvitset. Hoito tehoaa hoidon jälkeen vielä 2 seuraavaa vuorokautta.  

Energiahoito ei korvaa lääketiedettä. Se sopii kaikille eikä sille ole hoitoesteitä. Joskus oireet palaavat vaikka ne olisi aiemmin hoidon tuloksena hävinneet. Oireiden syiden löytäminen on tärkeää pidempiaikaisten hoitotulosten saavuttamiseksi.

Energiahoitoni on muotoutunut omannäköisekseni poimimalla menetelmiä useammasta eri opinlähteestä. Olen opiskellut Selvä-aistimista ja hankkinut tietoja chakroista ja energiajärjestelmistä energiahoitajakoulutusten kautta. Teen energiahoitoa intuitiivisesti, hyödyntäen paljon Eric Pearlin Reconnective Healing-menetelmää sekä Reiki- hoitojen Usui Shiki Ryoho parantamismenetelmiä.